strøjer tegl søg

Velkommen til Strøjer Tegl

Begyndelsen på noget stort

Kompromisløs høj kvalitet er en æressag for Strøjer Tegl. Ikke bare når det gælder produktion af mursten og fliser. Også når vi løbende agerer -udviklings- og sparringspartner for dygtige entreprenører og arkitekter.
Har du et udfordrende byggeprojekt, står vi klar med høj faglighed, innovationslyst og 5 generationers erfaring.

Gravemester

”Sammen med mine dygtige kolleger opsporer
og udgraver jeg leret til vores produktion.””
Henrik Lauritsen / Gravemester


Lerets beskaffenhed er utrolig vigtig. Den har nemlig en stor betydning for murstenens kvalitet, både hvad angår farve, udtryk og holdbarhed. Det er fantastisk at man med en mere end 10.000 år gammel råvare, kan omdanne det til et nutidig og moderne byggemateriale.Vi finder typisk leret 1 meter under den fynske muld. Her ligger noget af det bedste, mest ensartet ler du kan finde i Danmark. Dét udgraver vi millimeterpræcist med så lidt miljø­påvirkning som muligt, og når vi er færdige, reetablerer vi områdets natur. Efterfølgende kan man faktisk ikke se, at vi har været der.

Lernørden

”Ler er ikke bare ler. Der findes mange
forskellige slags med forskellige egenskaber.”
Søren Rand / Lernørden


Og da det samtidig er et 100% naturprodukt, er det heller ikke et homogent materiale. Derfor tester jeg løbende, at det ler, vi anvender, har præcis den kvalitet og de egenskaber, vi leder efter. Der er noget grundlæggende fascinerende ved processen, der omdanner 10.000 år gammelt ler til et moderne og bæredygtigt byggemateriale.

idémanden

”Tegl er slet ikke så firkantet,
som mange måske går og tror”
Torben Christensen / Idémanden

Det er tværtimod et byggemateriale med masser af spændende arkitektoniske muligheder. Til dagligt er jeg sparrings- og udviklingspartner på små og store byggeprojekter, hvor jeg bl.a. bidrager med idéer og inspiration til materialer og farver. Jeg er den, der får tingene til at ske i virkeligheden. Mit udgangspunkt er produktionen og det, der reelt set kan lade sig gøre. Men det kræver også en del kreativitet. Og der er intet bedre end at se de produkter, jeg har været med til at udvikle, blive brugt i et flot byggeri.

fyrmesteren

”Jeg arbejder bedst ved temperaturer
over de 1.000 grader celsius.”
Torben Christensen / Fyrmesteren


Som ansvarlig for brændeprocessen, hvor leret bliver til mursten overvåger og justerer jeg konstant forholdene i vores 170 meter lange ovn. Kunsten er at ramme præcis den rigtige temperatur og atmosfære i ovnen. En effektiv og ren brænding er nemlig afgørende for, om vi opnår den ønskede farve og struktur samtidig med at den skåner miljøet mest muligt.
Kvalitet og miljøomtanke går hånd i hånd hos Strøjer.

Afsender

”En tør sten klar til brug,
leveret til rette tid, på rette sted.”
Tim Nielsen / Lagermester


Det sørger min afdeling for. Og det er vi ret gode til. Alle vores sten står under tag, og de er stablet på vores gule paller i den hensigtsmæssige arbejdshøjde for murerne. Det er ikke helt tilfældigt, at vi i branchen har et ry som dem med de gule paller og de tørre sten.

Opfinderen

”I kommer til os, og sammen skaber vi rammerne for fremtidens byggeri”


Som arkitekt er der mange udfordringer, når visioner og økonomi skal gå op i en højere enhed. Men hos Brick_Lab får I den kreative legeplads, hvor vi sammen med arkitekter og bygherrer udvikler teglprodukter, der både lever op til de æstetiske og praktiske krav. I vores interne produktudvikling, Brick_Lab, tænkes nye spændende anvendelsesmuligheder for tegl og udvikler nye produkter, farver og former til fremtidens bæredygtige byggeri. Med en levetid på 150 år kan tegl vel godt kaldes for bæredygtigt, ikke?

 

Særlige leveringsbetingelser

Disse varer er ikke lagervarer, men produceres kun til ordrer. Kunden har aftagerpligt på
bestilt mængde. Leveringstid oplyses fra gang til gang.
Bestillingsmængde: minimum 100.000 sten.
Leveringsplan aftales pr. projekt. Ved overskridelse af
planen afholder kunden omkostninger til ekstern
oplagring. Strøjer Tegl forbeholder sig ret til fakturering
af den samlede ordre, ved overskridelse af leveringsplanen.

X
Share This