strøjer tegl søg

Strøjer Tegl støtter skæve idéer med mursten

På I. Wilhelm Verners Plads i Odense står en ikke helt almindelig teglstenmur. Den krummer og snor sig i vinkler, der synes at trodse tyngdekraften. Men der er ikke overjordiske kræfter på spil i Odense. Tværtimod. Tryllerierne i tegl er resultatet af godt tegl og innovativ robotteknologi.

En hjælpende hånd fra robotter
Muren er opmuret i Strøjer Tegl efter en avanceret 3D-skabelon i flamingo. Skabelonen er fremstillet vha. en robot som med en trådskærer lynhurtigt udskærer den ønskede form. Det hele styres af software, som kontrollerer væggens krumning og tilpasser geometrien efter murstenen. Virksomheden bag teknologien hedder Odico, og administrerende direktør, Anders Bundsgaard,, tøver ikke med at kalde den for en revolution:
”Indtil nu har man skulle konstruere tidskrævende og omkostningstunge skabeloner af træ, hvis en bygning skulle have en særlig form. Nu kan vi vha. robotten og avanceret software gøre det meget hurtigere og billigere. Hvis en tømrer f.eks. skal bygge en ligeløbs-betontrappeform, bruger han måske fire dage, hvor vi kan lave det på et kvarter. Det er omkring 100 gange hurtigere og meget billigere. Det er en revolution, fordi det er noget, markedet kan anvende nu, ikke om ti år”.

Aldrig mere arkitektonisk kassetænkning
Udspring og sving i mure har hidtil været en omkostningstung affære, og derfor har de fleste arkitekter undgået det. Men med den nye teknologi, kan man nu begynde at lege med mere organiske former i stedet for den traditionelle ”kassetænkning”, uden at det koster en bondegård. Også når det gælder parcelhuset til Hr. og fru Danmark.

Også muligheder for murerne
Ud over nye arkitektoniske muligheder, giver 3D-skabelonerne også et kreativt afbræk for murerne. Vores egen murermester Jørgen Strøjer, der også har sponseret murstenene til muren i Odense, ser metoden som et tiltrængt skub til branchen:
”Jeg tror og håber, at den her nye teknik vil give tegl et skub fremad. Det kniber f.eks. med at få lærlinge, og det her kan løfte murerfaget ved at skabe lidt flere kreative udfordringer,” siger Jørgen.
Faktisk ser vi hos Strøjer Tegl ingen grænser for, hvad man kan gøre med den nye teknologi. Og vi støtter op om og følger spændt med i udviklingen.

Del denne nyhed:

Særlige leveringsbetingelser

Disse varer er ikke lagervarer, men produceres kun til ordrer. Kunden har aftagerpligt på
bestilt mængde. Leveringstid oplyses fra gang til gang.
Bestillingsmængde: minimum 100.000 sten.
Leveringsplan aftales pr. projekt. Ved overskridelse af
planen afholder kunden omkostninger til ekstern
oplagring. Strøjer Tegl forbeholder sig ret til fakturering
af den samlede ordre, ved overskridelse af leveringsplanen.

X
Share This